Economia 15/12/2010

Les aerolínies reclamaran 100 milions a AENA pel conflicte dels controladors

La patronal Aceta no descarta recórrer a la via contenciosa administrativa

Efe
1 min
L'aeroport del Prat durant la jornada de vaga dels controladors aeris

BarcelonaL'Associació de Companyies Espanyoles de Transport Aeri (Aceta) reclamarà uns 100 milions d'euros a Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) per les pèrdues sofertes per les aerolínies a causa del conflicte laboral amb els controladors aeris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes després de participar en un cicle de conferències a la Cambra de Comerç de Tarragona, el president d'Aceta, Manuel López Colmenarejo, ha assegurat que la vaga encoberta dels controladors del passat pont de la Puríssima, que va obligar a tancar l'espai aeri a tot el país, va fer que les aerolínies deixessin d'ingressar entre "trenta i quaranta milions d'euros".

La reclamació inclou també les pèrdues sofertes per les companyies aèries entre maig i octubre a causa del conflicte laboral entre Aena i els controladors aeris, calculades en uns 65 milions d'euros, "a causa del temps de vol més gran i a la despesa de combustible", ha afegit.

Per això, ha anunciat que exigiran a Aena el pagament de compensacions que ascendeixen a uns 100 milions d'euros per les pèrdues ocasionades a les companyies aèries.

Si les seves demandes no són ateses, l'associació no descarta acudir a la via contenciosa administrativa.

Les companyies aèries associades a Aceta representen el 78 per cent dels passatgers transportats a Espanya, sumen 30.000 llocs de treball, disposen d'una flota de 350 avions, facturen més de 7.500 milions i mouen més de 55 milions de passatgers.

stats