INFRAESTRUCTURES
Economia 30/11/2011

El Govern espanyol dóna llum verda al punt fronterer de l'aeroport d'Alguaire i ja està a punt per operar

Turoperadors russos havien anul·lat els plans per portar 6.000 esquiadors als Pirineus lleidatans

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha anunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el govern espanyol ja ha aprovat tots els permisos pendents perquè pugui funcionar l'aeroport de Lleida-Alguaire. Concretament, faltava l'autorització del punt fronterer perquè puguin operar els vols fora de l'espai Schengen. "Tant de bo l'aeroport s'ompli de passatgers", ha dit Jáuregui després de fer l'anunci.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jáuregui ha aclarit que l'aeroport ja podrà operar amb normalitat, en resposta a un tuit del mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

El retard en aquesta autorització ha fet que turoperadors russos hagin retirat en les últimes setmanes paquets turístics amb destí a l'aeroport d'Alguaire.

Aquest dimarts, el conseller Recoder va criticar el govern espanyol per aquest fet. Segons Recoder, l'executiu espanyol no va activar el procés per preparar el punt fronterer a Lleida-Alguaire fins al 2 d'agost, i no hi va enviar la policia a revisar la instal·lació fins fa dues setmanes.

Davant l'imminent inici de la temporada de neu, els turoperadors russos van anul·lar els plans per portar 6.000 esquiadors als Pirineus lleidatans. "Esperem que el punt fronterer estigui a punt el 19 de desembre, o haurem de pagar indemnitzacions als turoperadors britànics" que mantenen rutes a Alguaire, va assenyalar el conseller.

stats