ECONOMIA
Economia 13/04/2012

Un funcionari alemany admet el dia que es jubila que s'ha passat 14 anys "sense fer res"

L'home envia un mail als companys de feina en què critica la ineficiència de l'administració

Ara
2 min

Barcelona"Oblideu-vos de fer el cafetó i llegir el diari", va dir aquest dijous el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, als treballadors per augmentar la productivitat de l'economia espanyola. A Alemanya, el motor d'Europa, amb una productivitat molt més alta que Espanya, un funcionari s'ha passat 14 anys "sense fer res" i ho ha admès obertament. L'home, la identitat del qual es desconeix, ho ha confessat en un mail que va enviar als seus 500 companys de feina el dia que es va jubilar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Des del 1998 era al meu lloc de treball, però realment no hi era, per això estic ben preparat per a la jubilació", explica en el correu electrònic enviat als companys. El funcionari ha admès que durant aquests 14 anys ha guanyat 745.000 euros sense produir, i diu que "per descomptat" que s'ha beneficiat del sistema. La carta ha arribat al diari 'Westfalen-Post', que l'ha publicat i ha aixecat força polèmica. També se n'han fet ressò diversos diaris alemanys i el britànic 'Daily Telegraph', que ha arribat a dir que la notícia hauria de fer vergonya a Alemanya després d'exigir grans retallades públiques a països com Grècia i Espanya.

L'home ha treballat d'inspector de l'estat en una oficina municipal de la població de Menden, a la Renania del Nord-Westfalia, al nord del país, des del 1974. A la carta acusa les autoritats municipals de deixar-lo sense fer res gràcies a un sistema ineficient i amb estructures paral·leles superposades, amb diverses persones per fer la mateixa feina. L'home també ha acusat les autoritats de comprar ordinadors i programari inutilitzable. Amb tot, s'ha negat a fer cap crítica en públic. "No vull dir res més. Aquest correu electrònic no anava destinat a fer-se públic".

L'alcalde de Menden, Volker Fleige, ha dit que ha sentit una "bona dosi de ràbia" en veure el mail.

stats