ECONOMIA
Economia 25/03/2011

Andreu Mas-Colell: "No podrem anar endavant només amb acords de mínims"

El conseller d'Economia dóna per fet un acord limitat amb l'oposició i els agents socials, però admet que després "caldrà ser valents" per sortir de la crisi. S'ha jugat "uns quants cafès" que l'economia espanyola no s'enfonsarà darrere Portugal

Redacció
2 min
Mas-Colell a TV3

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha dit aquest matí que el Govern afronta la cimera anticrisi d'avui "amb ànim constructiu" i que espera arribar a un acord amb tots els agents, que ja ha dit que serà "de mínims". "Anem pel bon camí i els sectors polítics, socials i econòmics estan demostrant un sentit de responsabilitat clar i molt positiu", ha dit en una entrevista a Els matins de TV3. El conseller ha contraposat l'esperit de la trobada catalana amb el que viu aquests dies Portugal, on el bloqueig de l'oposició a les retallades ha fet caure el govern.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De tota manera, el conseller ha admès que no es pot sortir de la crisi "només amb acords de mínims" i ha assegurat que el govern de la Generalitat haurà de tirar endavant decisions compromeses. "Cal tenir una actitud oberta a les innovacions i als experiments", ha afirmat. I ha afegit: "Tots hem de ser valents: el Govern, la patronal, els sindicats i els partits polítics. No tinc cap dubte que des del Govern expressarem els camins idonis que ens puguin conduir al progrés, però avui és el dia dels acords de mínims. Això és el que volem transmetre: que en situacions difícils els sectors catalans poden posar-se d'acord".

És per això que Mas-Colell ha tret ferro al fet que Mas hagi hagut d'aparcar per avui les propostes més compromeses i liberals del grup d'experts liderat per Salvador Alemany. El titular d'Economia ha assegurat que el document del Consell Assessor per la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) "no va al calaix". "És un informe d'un consell assessor, i així està plantejat. Mai s'ha plantejat que aquest document fos el document final de la cimera".

"Uns quants cafès"

Pel que fa a la crisi de Portugal, Mas-Colell ha volgut ser prudent i ha recordat que "Portugal no és una comunitat autònoma d'Espanya", tot i que la ha admès que la seva paràlisi tindrà efectes per a l'economia espanyola. Mas-Colell ha tret ferro al rescat europeu a Portugal, i ho ha trobat positiu "perquè això vol dir que s'afrontaran els pagaments". També ha dit que, si cau una quarta economia europea, "no tinc cap dubte que serà Espanya", però s'ha mostrat convençut que això no passarà. "Què ens hi juguem, uns quants cafès?", ha dit en to de broma a Josep Cuní. El periodista, també irònicament, ha dit que no es pot jugar cap cafè amb el conseller d'Economia.

stats