Economia
Economia 14/10/2011

Arcadi Oliveres, economista: “Les jornades laborals s'han de reduir radicalment”

El també president de Justícia i Pau considera que les hores sobreres servirien per donar feina a molts aturats. Creu que el moviment dels 'indignats' no castigarà els “grans partits” -PP, PSOE i CIU- el 20-N, però sí “més endavant"

Ara
1 min
Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, durant l'entrevista als Matins

BarcelonaL'economista Arcadi Oliveres aposta per una reducció “radical” de les jornades laborals com a mesura “eficaç” per reduir l'índex d'aturats: “La idea seria desplaçar les hores sobreres als aturats”. Ho ha proposat en una entrevista a Els matins de TV3, en la qual ha parlat de “les mesures” que cal prendre per sortir del context precari actual, i ha subratllat que bona part dels canvis que cal fer van més enllà “de la vida política”. Oliveres ha citat el cas d'Islàndia per dibuixar la possibilitat de “deixar caure els bancs” i processar “els banquers” que “no ho han fet bé” per regenerar el sistema financer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El també president de Justícia i Pau creu que el moviment dels indignats ha servit per fer “molta pedagogia política” i aboca a “deslegitimar” els governants que “no ho han fet bé”. No obstant això, considera que el moviment és massa jove com perquè tingui una repercussió “real” a les urnes del 20-N, que si es donés hauria de castigar “els grans partits (PP, PSOE i CiU)” amb una “pèrdua considerable de vots”. De totes maneres, opina que sí que influiran electoralment “més endavant”.

stats