Economia 22/01/2012

Una assessoria alemanya anuncia la creació de la primera agència europea de qualificació

La nova agència començarà a oferir els primers serveis a finals d'enguany. El socis volen que sigui una estructura independent dels poder polític i econòmic

Acn
1 min

BerlínL'assessoria empresarial alemanya Roland Berger ha anunciat la creació de la primera agència europea de qualificació, que començarà a funcionar aquest 2012, segons avancen diversos mitjans alemanys. L'empresa ja disposaria de 300 milions d'euros per posar en marxa el projecte. Segons ha revel·lat aquest diumenge al diari alemany Die Welt Markus Krall, soci de Roland Berger, si el projecte reuneix el capital necessari i obté l'aprovació de les autoritats, la nova agència començarà a oferir les seves primeres qualificacions als països a finals d'aquest any. Segons Krall, l'agència funcionaria inicialment com una organització sense ànim de lucre en forma de fundació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Markus Krall ha subratllat que considera "una prioritat" la creació d'una agència europea després de la pèrdua de credibilitat de les agències com Standard & Poor's a l'hora de valorar la política econòmica dels països europeus després que l'agència de qualificació nord-americana rebaixés ara fa uns dies la nota de nou països i retirés la triple A a França i Àustria.

Així mateix, el soci de Roland Berger ha destacat que l'agència guanyarà credibilitat si es manté independent de poders polítics i econòmics. "Estem molt compromesos amb el desenvolupament d'una estructura independent", ha ressaltat. "De fet, la força d'una agència de qualificació rau en la seva independència de la influència política", ha afegit Krall.

stats