ATUR
Economia 25/04/2011

L'atur pot fregar els cinc milions en el primer trimestre a tot l'Estat

El secretari de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, tem que l'atonia econòmica farà pujar la taxa d'atur per sobre del 21% en les dades de l'INE que es coneixeran divendres

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha pronosticat avui que les dades de la propera Enquesta de Població Activa (EPA) que es donaran a conèixer divendres situaran la xifra d'aturats a Espanya a la vora dels cinc milions de persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Punto Radio, Toxo ha alertat que la taxa d'atur del primer trimestre de 2011 pot enfilar-se per sobre del 21%, per sobre del 20,3% amb què va tancar l'any passat i que ja era la més alta registrada a l'Estat espanyol des del segon trimestre de 1997.

"Ens situarem a la barrera dels cinc milions d'aturats", ha explicat el líder sindical, la qual cosa suposarà incrementar els 4.696.600 aturats que recollia l'EPA del darrer trimestre de 2010.

Toxo ha recordat que la travessia de la desocupació serà llarga a Espanya, ja que encara trigarà a aconseguir uns ritmes de creixement que permetin la creació de nous llocs de treball.

Sobre el pla per fer aflorar l'economia submergida que el govern espanyol vol aprovar divendres i pel qual busca el suport d'empresaris i sindicats, Toxo s'ha mostrat crític perquè considera que pretén regularitzar "a costa de deteriorar les condicions de vida i feina dels joves".

stats