LABORAL
Economia 04/01/2011

UGT diu que la millora de l'atur és insignificant i demostra que la reforma laboral és "estèril"

El secretari general del sindicat a Catalunya, Josep Maria Álvarez, defensa que no té "cap interès" en una nova vaga general

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEl secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha relativitzat avui el descens dels aturats a Catalunya al desembre, qualificant la millora d'insignificant, i ha defensat que els encara elevats nivells d'atur demostren que la reforma laboral ha estat "estèril" i s'ha de revisar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una trobada amb els mitjans de comunicació, Álvarez ha lamentat que el 2010 no només hagi acabat amb més aturats que l'any anterior, sinó que s'hagi caracteritzat per les retallades socials. "Cada reforma que s'anuncia és una nova amenaça", ha afegit.

Ha advertit que la reforma del sistema de pensions toparà frontalment amb els agents socials si s'entesta a mantenir la jubilació forçosa als 67 anys. A més a més, també ha alertat que la propera reforma de la negociació col·lectiva tampoc pot ser una nova oportunitat per al govern espanyol per actuar de manera unilateral.

Álvarez ha assegurat que el sindicat no té "cap interès" a convocar una nova vaga general, però que si no els queda més sortida serà això el que trobarà l'executiu. Malgrat tot, ha recordat que el diàleg està encara obert amb el tema de les pensions i ha defugit situar una data límit per decidir noves mobilitzacions.

En relació amb el nou govern de la Generalitat, Álvarez ha ofert diàleg i plena predisposició per consensuar les principals polítiques que afectin els treballadors i els ciutadans com s'ha vingut fent en alguns temes fins ara en el marc de l'Acord Estratègic per a la Competitivitat de l'Economia.

Només per la via del consens, ha insistit, es podran trobar sortides per canviar el model productiu català, que és una de les prioritats de l'economia.

UGT de Catalunya s'ha mostrat contrària a seguir parlant de retallades unides a les mesures que es posen sobre la taula per encarar la situació econòmica. Així, ha rebutjat fermament el copagament de la sanitat en qualsevol de les seves formes.

stats