MERCAT DE TREBALL
Economia 19/07/2011

Un de cada quatre aturats cobra la prestació de manera fraudulenta

La inspecció del ministeri de Treball a 235.000 aturats espanyols topa amb 58.000 casos de cobrament il·legal i els retira la prestació

Efe
1 min

BarcelonaEl ministeri de Treball ha retirat la prestació d'atur a 58.000 persones després de detectar que la cobraven de manera fraudulenta. Això equival a un de cada quatre treballadors en atur investigats en el darrer any, segons ha explicat avui el ministre Valeriano Gómez a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En resposta a les declaracions ahir del president de la CEOE, Joan Rosell, que va dir que hi havia gent que s'apuntava a l'atur perquè sí i que això s'havia de perseguir, Gómez ha defensat que "només" una quarta part dels inspeccionats va acabar perdent el dret a rebre la prestació.

El ministre ha insistit que l'administració fa una tasca d'especial vigilància per detectar aquests fraus, i ha afegit, però, que hi ha "moltes menys persones que cometen frau en el subsidi que no pas aquelles que el perceben simplement perquè no tenen feina".

Gómez també ha sortit al pas de les crítiques de Rosell als funcionaris "prepotents i incomplidors" i ha dit que, malgrat la idea que hi ha en alguns sectors de la societat del baix rendiment d'aquest col·lectiu, ell prefereix quedar-se amb el paper que fan professionals com metges i professors.

stats