CRISI
Economia 09/03/2011

La preocupació per l'atur arriba a la cota més alta de l'última dècada

L'economia amoïna més els ciutadans que els assumptes de la classe política i els partits, segons el darrer baròmetre del CIS del febrer.

Efe
1 min

BarcelonaLa preocupació ciutadana per l'atur ha marcat un nou rècord, segons el darrer baròmetre del CIS, que reflexa que es tracta del principal problema per al 83,9% dels enquestats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els resultats del mes de febrer mostren que l'atur segueix creixent com a preocupació mes rere mes. En segon lloc, hi ha els problemes econòmics, que el 51,6% dels ciutadans destaca en primera posició.

Els assumptes de la classe política i els partits perden pes i preocupen només el 17,8%, tres punts per sota de l'anterior sondeig.

El aturats espanyols enquestats veuen majoritàriament 'poc o gens probable' trobar una feina aquest any, mentre que els qui sí que treballen són més optimistes i un 76% veu 'poc o gens probable' perdre els seu lloc de feina.

El darrer baròmetre també mostra com a quarta preocupació la immigració, que citen un 12,6% dels ciutadans enquestats, i la inseguretat que creix dos punts al febrer fins al 9,4%. El terrorisme i ETA només el consideren el principal problema un 5,6% dels preguntats, dos punts per sota que el mes anterior.

stats