LABORAL
Economia 08/11/2011

Més atur i perill d'una nova recessió a Espanya el 2012, segons el BBVA

L'entitat apunta a un decreixement de l'economia en el darrer trimestre de l'any i alerta que calen mesures per garantir el compliment dels compromisos fiscals

Efe
1 min

BarcelonaEl BBVA ha advertit avui que l'economia espanyola pot caure en una nova recessió, ja que han augmentat "considerablement" els factors de risc després del fre en el creixement en el tercer trimestre i les perspectives negatives de cara a l'última part de l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'Informe de Situació a Espanya de l'entitat, l'atur seguirà pujant i tancarà l'any en el 21,5%, mentre que l'any vinent continuarà creixent i la taxa arribarà al 22,1%. L'any que ve, doncs, no arribarà la desitjada creació de llocs de treball.

Malgrat aquest escenari, el BBVA manté les perspectives de creixement el PIB en el 0,8% per aquest any i en l'1% el proper.

Per complir l'objectiu, però, alerta que cal aplicar amb urgència les mesures que permetin complir amb els acords europeus i frenar la crisi del deute que ha amenaçat Espanya.

Les properes mesures econòmiques, segons el BBVA, seran "crucials" de cara a l'any que ve. L'economista en cap de l'entitat, Jorge Sicilia, ha insistit que cal que l'Estat compleixi amb els compromisos fiscals i la reestructuració del sistema financer.

Les reformes fetes fins ara, afegeix, han estat insuficients i el nou govern que surti després del 20 de novembre haurà d'afrontar "amb urgència" una agenda ambiciosa per reduir la despesa, complint amb el que marca la Constitució després de la reforma exprés aprovada a l'agost.

stats