ECONOMIA
Economia 29/04/2011

Valeriano Gómez qualifica de "molt negativa" la dada d'atur

Resta importància a la "barrera simbòlica" dels cinc milions d'aturats

Acn
1 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha qualificat de "molt negativa" la dada d'ocupació del primer trimestre que assoleix la xifra de 4,9 milions d'aturats a l'Estat. Segons el ministre, amb aquestes dades superar o no la "barrera simbòlica" dels cinc milions d'aturats "no té cap importància" perquè amb tants aturats "cap govern, ni tan sols el que podria formar Mariano Rajoy es podria sentir content". No obstant això, ha afirmat que els acomiadaments que s'han produït s'han fet a l'empara de la llei aprovada el 2005 per l'executiu del PP. Segons el ministre, el primer trimestre de l'any sempre acostuma a ser "estacionalment dolent" però ha de ser valorat "amb preocupació" perquè s'inscriu en una situació "greu" en la mesura que l'economia espanyola ha assolit la taxa de desocupació més alta de la història estadística de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gómez no ha volgut valorar les paraules del líder del PP, Mariano Rajoy, sobre el fet que l'atur superarà els cinc milions d'aturats, i ha afirmat que el fet d'assolir aquesta barrera simbòlica dependrà de com evolucioni la diferència entre els que volen treballar i els que ho fan.

"Nosaltres mai hem plantejat la situació en els termes de la xifra" dels cinc milions d'aturats, ha dit, "sinó que hem dit sempre que creiem que al llarg de la segona meitat de l'any es crearà ocupació". No obstant això, ha advertit que es podria crear ocupació i que seguís augmentant més la població activa. "L'important és crear ocupació i fer-ho aviat", ha dit.

stats