REFORMES
Economia 20/08/2011

Els autònoms creuen que la baixada de l'IVA dels pisos nous tindrà un efecte nul en l'ocupació

En tres anys s'han perdut 170.000 llocs de treball d'autònoms a la construcció

Redacció
1 min

BarcelonaLa Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) creu que la mesura de reduir temporalment l'IVA en l'adquisició d'habitatges nous tindrà un resultat nul en el manteniment de l'ocupació autònoma i dels assalariats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha assenyalat avui en un comunicat, aquesta reducció de l'IVA, del 8 al 4%, aprovada ahir pel govern espanyol "només tindrà efecte beneficiós per a algunes promotores immobiliàries que es troben en concurs de creditors".

En canvi, UPTA opina que l'esforç en la reducció de l'IVA s'hauria d'haver aplicat en les factures per rehabilitació d'edificis, habitatges i locals comercials, "potenciant d'aquesta manera el fracassat Pla de Rehabilitació d'habitatges que el govern s'ha proposat en diverses ocasions ".

En poc més de tres anys s'han perdut 170.000 llocs de treball autònom en la construcció, "i aquest procés continuarà si no s'actua adequadament en l'ordenació de la rehabilitació i reforma d'habitatges", ha advertit.

D'altra banda, UPTA espera que en el paquet de mesures complementàries reservat per al proper Consell de Ministres s'incorporin les dues demanades al govern per a la creació d'autoocupació juvenil i foment de l'emprenedoria.

L'associació ha demanat a l'executiu que s'ampliï fins a un 100% la bonificació de les quotes a la Seguretat Social durant el primer any per als nous autònoms fins als trenta anys i que es creï a l'ICO una línia especial de microcrèdits per a joves de fins a 30.000 euros.

UPTA espera que si les condicions econòmiques ho permeten i si s'aproven aquestes dues mesures, "d'escàs cost econòmic, però de gran eficàcia", es pugui assolir l'objectiu que es creïn 30.000 llocs de treball autònom el 2011.

stats