Economia 26/04/2012

La patronal d'autopistes diu que la campanya #novullpagar està “plena de falsedats”

El president d'ASETA, José Luis Feito, lamenta que "es manipulin els ciutadans" amagant-los que les autopistes han tingut "un impacte molt gran en el benestar dels catalans"

Ara
1 min
Vehicles passen per la barrera del peatge d'Alella / ACN

BarcelonaJosé Luis Feito, president de la patronal d'autopistes ASETA (Associació de Societats Espanyoles Concessionàries d'Autopistes, Túnels, Ponts i Vies de Peatge) diu que la campanya #novullpagar està "plena de falsedats", i lamenta que "es manipulin els ciutadans" amagant-los que les autopistes han tingut "un impacte molt gran en el benestar dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Feito ha defensat que els peatges de les autopistes catalanes "són molt més eficients" que els d'altres països que utilitza la campanya #novullpagar per comparar-los amb el greuge català. En aquest sentit, Feito ha utilitzat l'exemple de França, després de recordar que l'import a pagar depèn de la distància entre els punts de peatge, per assegurar que amb un model com el català a França els peatges "serien un 30% més cars".

La iniciativa d'impagaments als peatges a Catalunya recull el descontent entre els conductors catalans, sobretot des que hi ha la possibilitat que el govern espanyol rescati les deficitàries autopistes radials de Madrid a base d'allargar les concessions de les vies de pagament catalanes i del País Valencià. Malgrat el seu rebuig frontal vers la campanya #novullpagar, Feito assegura que comprèn la reivindicació dels catalans per la manca d'equitat en el pagament de peatges respecte de la resta de l'Estat.

Feito també apunta que "el model de carreteres espanyol està equivocat", i subratlla que Espanya gasta en el manteniment de carreretes molt més que França o Alemanya, "que tenen més renda per capita". En aquesta línia, Feito assenyala que "les vies ràpides d'alta densitat les haurien de pagar tots els usuaris".

stats