Economia 15/05/2012

Les autoritats antimonopoli ajornen la compra d'Instagram per part de Facebook

Esperaven tancar l'operació abans de l'estiu, però reconeixen que podria arribar a finals d'any. L'empresa revis a l'alça el preu de les seves accions de cara a la sortida a borsa

Dani Sánchez Ugart
1 min
Facebook busca  Amics a La borsa

Els plans de Facebook per tancar la compra d'Instagram durant el segon trimestre de 2012 hauran d'esperar l'aprovació de les autoritats antimonopoli dels EUA, segons un document que ha remès l'empresa de Zuckerberg a la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC, per les seves sigles en anglès).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alguns analistes ja havien advertit que les previsions de Facebook eren molt optimistes, perquè normalment la Comissió Federal del Comerç es dóna un termini d'entre 6 mesos i un any per decidir sobre una operació d'aquest tipus.

Fa només uns dies, segons fonts citades per l'agència Reuters, agents de la Comissió van establir converses amb Google i Twitter. La publicació del document al SEC significa l'acceptació per part de Facebook d'aquest nou calendari.

L'empresa, que pagarà 1.000 milions de dòlars per Instagram, ha anunciat també aquest dimarts que apuja el valor de les seves accions, dels entre 28 i 35 que va plantejar el 3 de maig a de 34 a 38.

El nou preu marca el valor de la companyia entre 92.000 i 103.000 milions de dòlars, mentre que amb les anteriors xifres estava valorada entre 77.000 i 96.000.

Fonts dels mercats citades per l'agència Efe apunten a que la companyia fixarà el preu final aquest mateix dijous i podria començar la cotització aquest mateix divendres, al mercat tecnològic de Nova York, Nasdaq.

stats