FINANCES
Economia 31/07/2011

El banc britànic HSBC acomiadarà 10.000 persones a tot el món

L'entitat té previst fer-ho oficial demà, quan presentarà els resultats semestrals i un contundent pla d'estalvi, segons ha avançat avui la cadena Sky News

Agències
1 min

LondresEl banc britànic HSBC anunciarà demà 10.000 acomiadaments a tot el món, coincidint amb la roda de premsa sobre els resultats semestrals, i amb la presentació d'un pla d'estalvi de l'entitat, segons ha avançat avui Sky News.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat, que té més de 300.000 treballadors, vol fer efectiva la retallada de plantilla l'any que ve. L'estratègia d'estalvi milionari la va anunciar al maig el nou conseller delegat del banc, Stuart Gulliver.

Segons la cadena, el gegant bancari presentarà demà uns resultats "decebedors", amb uns beneficis bruts de 1.090 milions de dòlars (757 milions d'euros), per sota dels 771 milions d'euros del mateix període de l'any passat.

La caiguda de beneficis també pot afectar la resta de grans bancs britànics, com Lloyds, Royal Bank of Scotland i Barclays, que presentaran resultats al llarg de la setmana que ve.

La proposta de la Comissió Independent de la Banca britànica (ICB, segons les sigles en anglès) de separar la banca comercial de la de negocis, així com el clima inestable de l'economia global, han castigat els comptes de beneficis d'aquestes entitats.

stats