ECONOMIA
Economia 16/02/2012

La borsa cau un 2,1% i els bancs es mengen els guanys de tot el gener

La borsa ha baixat pel retrocés dels bancs, que perden en un sol dia 5.411 milions. La tornada de les vendes depredadores i l'amenaça de Moody's de retallar la qualificació a 114 entitats financeres europees hi tenen a veure

T.g.
1 min

BarcelonaS'hauria pogut convertir en un dijous negre, però al final les pèrdues de la borsa espanyola s'han matisat. Amb tot, l'Íbex, l'índex selectiu, ha tancat amb una contundent davallada del 2,1% (8.558,10 punts), a causa de les caigudes dels valors bancaris. Així, Bankia ha cedit un 7,28%, seguit de CaixaBank, amb una caiguda del 6,22%, i Banco Popular (-6,18%). Banc Sabadell s'ha deixat el 5,97% en la sessió. El BBVA ha comptabilitzat una caiguda menor, del 4,09%, i Banco Santander només del 2,56%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La borsa ha obert amb unes pèrdues del 2%, fet que ha representat perdre els 8.600 punts, i en menys d'una hora baixava fins als 8.500 punts. Aquest nivell ja ha suposat situar-se per sota del nivell de principis de gener, o el que és el mateix, en pèrdues anuals. Al final, la sessió ha tancat en els esmentats 8.558,10 punts, la caiguda més gran des del 5 de gener, segons informa Efe.

El retrocés dels valors bancaris s'ha degut a dos factors principals. El primer ha sigut la tornada de les vendes depredadores de fons d'inversió, que havien estat prohibides des de l'estiu passat i que ahir la CNMV va tornar a permetre. Segons la mateixa agència, les entitats financeres que cotitzen a l'Íbex han perdut 5.411 milions en només un dia.

La segona raó de les pèrdues bancàries ha estat l'amenaça de l'agència de qualificació Moody's de rebaixar la nota a més d'un centenar de bancs europeus.

stats