ECONOMIA
Economia 08/02/2012

Fainé i Rato van estar a punt de tancar la fusió entre La Caixa i Bankia, segons 'El Mundo'

Els presidents de les dues enitats es van reunir amb Rajoy a la Moncloa i amb Mas al Palau de la Generalitat a finals de l'any passat

Ara
2 min

BarcelonaEl president de La Caixa, Isidre Fainé, i el president de Bankia, Rodrigo Rato, van estar a punt de tancar la fusió de les dues entitats a finals de l'any passat, segons publica aquest dimecres 'El Mundo'. Segons el diari, Rato i Fainé es van reunir amb Mariano Rajoy a la Moncloa i amb Artur Mas al Palau de la Generalitat per exposar el pla, que hauria suposat l'operació financera més important de l'Estat i el tret de sortida a la reestructuració del sector. Fainé havia de presidir el banc i Rato, el grup industrial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Davant les especulacions sobre una possible fusió els últims dies, tant Fainé com el conseller delegat Joan Maria Nin han desmentit públicament la possibilitat d'una fusió. El 18 de gener Fainé va dir que "no hi ha cap negociació amb Bankia". El 27 de gener, Nin, en una roda de premsa, quan se li va preguntar per si seria desitjable una fusió amb Bankia, va arribar a dir que "qualsevol operació per augmentar la grandària de l'entitat i especialment de l'Obra Social seria no sols bona, sinó desitjable". Minuts després de la roda de premsa, ja de manera més distesa, va argumentar als periodistes que estava constipat i que no havia entès bé la pregunta i va rectificar. Va repetir infinitat de vegades que "no seria desitjable de cap manera" una integració amb l'entitat que presideix Rodrigo Rato, que només s'havia referit a un hipotètic cas d'augment de dimensió en un sector convuls.

La fusió de La Caixa amb Bankia igualaria el BBVA. La integració, a més, generaria un gegant de 40.000 treballadors. El gran obstacle, però, és la gran exposició de l'entitat madrilenya al totxo, que supera els 18.000 milions.

stats