Economia 29/10/2012

Draghi: de banquer de Goldman Sachs a canceller d'Europa

Mario Draghi defineix un nou rumb al Banc Central Europeu en el seu primer any com a president

Isaac Lluch
1 min
De banquer de Goldman Sachs a canceller d'Europa

BerlínMario Draghi compleix l'1 de novembre un any en la presidència del Banc Central Europeu (BCE). No es pot dir que la seva aparició hagi estat un 'veni, vidi, vici' com la de Juli Cèsar, però sí que aquesta setmana, com a colofó simbòlic del seu primer any en el càrrec, Draghi va arribar, va veure i va sortir viu del Bundestag, que no és poc, pels temps que corren.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Draghi va defensar la seva polèmica política anticrisi davant una comissió de parlamentaris alemanys. Al capdavall, fa temps que ha de dedicar-se a fer de diplomàtic des de la seu del BCE a Frankfurt. Té oposició a casa seva, i a base de maniobres intel·ligents l'ha aconseguit aplacar.

Així, s'entén que Alemanya hagi consentit finalment que Draghi defineixi de nou el rumb de l'ens emissor de l'Eurozona. Fins i tot la cancellera alemanya, Angela Merkel, en principi molt escèptica davant la feina de l'italià, ha acabat fent equilibris per donar suport al programa de compra massiva de deute estatal propulsat pel BCE sense desacreditar del tot i alhora el president del Bundesbank, Jens Weidmann, l'home que més s'ha oposat a les mesures de Draghi.

Podeu llegir el reportatge a l'ARA Premium.

stats