ECONOMIA
Economia 30/01/2012

La Comissió Europea no descarta renegociar l'objectiu de dèficit espanyol

Rajoy manté el calendari i no accelerarà l'aprovació del pressupost tot i les pressions

Agències
1 min
Rajoy i Barroso

Brussel·lesMariano Rajoy s'ha estrenat aquest dilluns a Brussel·les amb una reunió amb al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, amb qui ha parlat de la possibilitat de renegociar l'objectiu de dèficit públic d'Espanya per al 2012 i 2013. Tot i això, Barroso ha estat ambigu sobre si Brussel·les s'avindrà a rebaixar les exigències per a l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Barroso no ha descartat flexibilitzar-lo i donar més marge al govern espanyol, tot i que ha advertit que la decisió correspon als governs comunitaris. "Seria convenient discutir la situació d'Espanya" amb la resta dels 27, "jo ara aquí no puc anar més enllà i entrar en detalls, però hi haurà una discussió sobre les condicions", ha reconegut Barroso, després de reunir-se amb el president espanyol, que li ha confirmat que aprovarà la reforma financera aquesta mateixa setmana i la del mercat laboral aquest febrer.

El president del govern espanyol ha assegurat que té la intenció de mantenir el calendari previst per aprovar els pressupostos generals de l'Estat al març. Els comptes veuran la llum després que la Comissió Europea presenti les noves previsions de creixement.

Rajoy ha ratificat aquest calendari en la roda de premsa que ha ofert juntament amb el president de la Comissió Europea després de la reunió que tots dos han mantingut hores abans del Consell Europeu.

Fonts de la Comissió havien avançat que Barroso demanaria a Rajoy un avançament de la presentació dels pressupostos per minimitzar les distorsions en els comptes públics, però cap dels dos ha confirmat que hagin parlat sobre això, tot i que Rajoy ha insistit a mantenir les seves previsions.

stats