RESULTATS
Economia 14/06/2012

Els beneficis rècord disparen Inditex a borsa

Dani Sánchez Ugart
1 min

BARCELONA.El grup tèxtil Inditex va presentar ahir uns resultats trimestrals de rècord. La companyia propietària de Zara va incrementar el seu benefici net del primer trimestre del 2012 un 30% respecte de l'any anterior tot i la crisi que ha frenat el consum a Espanya. La firma va obrir 91 botigues entre totes les seves marques, un ritme que suposa una obertura diària. Tot i així, el ritme es va frenar respecte del 2011, quan se'n van inaugurar 110. La facturació total del grup en aquests tres mesos va ser de 3.416 milions, un 15% més que fa un any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les accions d'Inditex es van disparar ahir a l'Íbex, amb una pujada al tancament d'un 11,5%, que va impulsar el selectiu als guanys. Ja és l'empresa amb més valor a la borsa espanyola, per davant de Telefónica i del Santander.

Amb els resultats trimestrals, Inditex va presentar també els seus projectes per al segon trimestre de l'any, que passen per seguir amb el model d'internacionalització i impulsar les vendes per internet. De fet, segons van anunciar, Zara començarà a vendre a través de la seva pàgina web a la Xina.

stats