Economia 28/02/2011

El govern espanyol estalviarà el 50% del consum elèctric per il·luminar les carreteres

Blanco anuncia aquesta nova mesura, que s'inclourà en el pla de xoc per afrontar l'increment del preu del petroli. No respon a si el govern espanyol va parlar amb algú abans de prendre la decisió dels 110 km/h i s'ha limitat a dir que "convé a l'interès general de l'Estat" tot i que ho van començar a estudiar deu dies abans d'anunciar-ho

Miquel Codolar
1 min
El govern espanyol també estalviarà amb l'enllumenat de les carreteres

MadridEl ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat que el pla de xoc per afrontar l'increment del preu del petroli inclourà un pla d'eficiència energètica en la il·luminació de totes les carreteres de l'Estat per estalviar el 50% del consum elèctric. Perquè "tots sabem que tenim una dependència energètica molt forta del petroli". Ha recordat que a la llei d'economia sostenible hi ha també paquets de mesures per millorar l'eficiència energètica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa al límit de velocitat de les autopistes i autovies, que passarà a 110 km/h, ha manifestat que "és una mesura excepcional perquè la situció als principals països de subministrament és excepcional, i és transitòria perquè volem que duri el menor temps possible". Ha afegit que sense aplicar aquestes mesures la factura que l'Estat paga pel petroli podria posar en dificultats la recuperació econòmica de l'Estat. Els 250.000 euros en adhesius per aplicar la mesura considera que és una quantitat "absolutament irrellevant dins l'ampli cost que tenim per conservar i mantenir carreteres, de 1.500 milions l'any".

stats