Economia 04/06/2012

La bonança torna a l'Íbex després d'una setmana nefasta

La borsa puja un 2,88% encapçalada per la banca enmig de notícies positives entorn de la recapitalització per part d'Europa

Ara
1 min

BarcelonaDiuen que després de la tempesta sempre ve la calma i la sessió de l'Íbex d'avui, la segona més bona de l'any, n'ha estat el millor exemple. L'index ha pujat un 2,88% després d'una setmana nefasta fins arribar als 6.200 punts, animat per les notícies de Brussel·les sobre la recapitalització dels bancs. Els valors més castigats la setmana passada, quan l'Íbex va caure un total d'un 7%, amb Sacyr Vallehermoso al davant, han estat els que més beneficiats han sortit de la sessió d'avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc, per la seva banda, ha tancat en els 518 punts bàsics. Tot i que s'ha allunyat dels màxims de la setmana passada, l'interès que paga Espanya pel seu deute a 10 anys ha acabat en els 6,41%.

Els valors que més han pujat han estat els més castigats per les turbulències de la setmana passada. Sacyr Vallehermoso ha recuperat un 7,34%, seguit del Santander, que ha pujat un 4,86%, i Mediaset, amb un creixement del 4,5%. Tot el predomini dels números verds, també hi ha hagut empreses que han caigut amb força, com Abertis, que ha caigut un 4,25%.

Les borses europees no han vist tan clara la l'oportunitat de comprar. Frankfurt ha perdut un 1,10%, París ha guanyat un 0,14%, Milà un 1,19% i Londres ha perdut un 1,20%.

stats