Economia 02/04/2012

La Generalitat comença aquest dilluns una nova emissió de bons per valor de 2.000 milions

Són bons a un i dos anys que donen una rendibilitat del 4,25% i del 5%, respectivament

1 min

La Generalitat de Catalunya obre aquest dilluns el termini per adquirir bons d'una nova remesa destinada a inversors detallistes a través de la qual pretén recaptar 2.000 milions d'euros. Són bons a un i dos anys que donaran una rendibilitat del 4,25% i del 5%, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els interessos es pagaran de forma trimestral. El termini per adquirir bons acaba el 24 d'abril. Les sol·licituds dels bons, igual que en les anteriors emissions, podran anar dels 1.000 euros, que és la quantitat mínima que es pot demanar, fins als dos milions, que és la màxima.

Des de la Generalitat s'indica que aquesta vegada tampoc hi haurà prorrateig entre els inversors, ja que l'adjudicació es farà seguint el criteri cronològic: és a dir, els primers que ho sol·licitin tindran més oportunitats d'aconseguir la quantitat que desitgin.

El desemborsament es farà el 2 de maig, data en què finalitza i es liquida l'emissió de l'any passat. D'aquesta manera, es facilita als ciutadans que van subscriure bons el maig de l'any passat que ho puguin tornar a fer, si ho desitgen.

L'abril del 2011, la Generalitat va col·locar 3.244 milions d'euros, 960 a dos anys i 2.284 a un any, que són els que vencen ara.

Amb aquesta emissió, la Generalitat busca liquiditat per fer front al venciment de la segona emissió de bons a detallistes, a un i dos anys, que es va dur a terme l'abril de l'any passat.

L'última emissió es va fer el novembre passat per valor de 3.700 milions d'euros, que es van ampliar a 4.000, amb un interès per a l'inversor del 4,75% a un any i del 5,25% a dos anys. En total, des del 2010 s'han fet quatre emissions, la primera de les quals, amb el govern tripartit, l'octubre del 2010.

stats