Borsa
Economia 27/10/2011

Les borses europees aplaudeixen els acords de la cimera amb pujades importants

L'Íbex-35 guanya al voltant d'un 3%, igual que París i Frankfurt. Londres, en canvi, es manté pla (0,5%)

Agències
1 min

MadridEls acords de la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea d'aquest dimecres han sigut rebuts amb satisfacció a les borses del continent, que han obert la sessió d'aquest dijous amb números verds. L'Íbex-35 ha sigut un dels parquets que més bé ha acollit l'entesa dels líders europeus, i a les 11.38 manté la pujada i se situa al voltant del 3%, de manera que l'indicador se situa als 9.090,5 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i les estimacions del Banc d'Espanya respecte als diners que necessitaran els bancs per complir els requisits després de la cimera, els cinc bancs principals presenten uns valors en verd. D'aquesta manera, el Santander -que necessita quasi 15.000 milions- se situa amb un augment del 3,71% a les dotze del migdia. A la mateixa hora, el BBVA presenta una pujada del 5,28% i l'entitat catalana CaixaBank, la que necessita menys diners segons el Banc d'Espanya -un total de 602 milions- creix un 5,64% i se situa com l'entitat que més creix a aquesta hora, entre les cinc més importants. Bankia presenta un augment del 0,22% i el Popular puja un 2,12%.

També han arrencat a l'alça les principals borses del continent. Així, passats dos quarts de dotze del migdia, Frankfurt creix fins a un 3,79%, París puja un 3,89% i Londres, una mica més prudent, se situa al 0,5%.

stats