RENDA VARIABLE
Economia 23/06/2011

La borsa espanyola registra la major caiguda de tot l'any

L'Ibex 35 s'ha ensorrat un 2,77% fins a 9.942 punts, afectat per la incertesa sobre el futur de Grècia. La prima de risc espanyola –és a dir, l'encariment de les eines que té el país per finançar-se– s'ha disparat fins als 278 punts

Redacció
1 min

BarcelonaLes borses europees s'havien pres un respir els darrers dies, però avui han retornat al camí de les pèrdues. La raó principal de l'ensorrament borsari cal buscar-la en els temors sobre Grècia -les dificultats en la presa de decisions sobre les noves ajudes al país- i en la incertesa dels inversors sobre la participació dels bancs en el rescat grec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Ibex 35 ha retrocedit en la sessió un 2,77%, la caiguda més forta des del passat novembre. Els principals damnificats durant la jornada han estat els bancs, amb el Santander i el BBVA liderant les caigudes. L'entitat que presideix Emilio Botín s'ha deixat un 4,79%, mentre que el banc basc ha perdut un 5,46. Pel que fa a la resta d'entitats, el Sabadell ha perdut un 2,53%, el Banco Popular un 2,84% i Bankinter un 3,47%. De la crema del selectiu espanyol només s'ha salvat IAG. A l'aerolínia l'ha empès la forta caiguda del preu del petroli, que ha retrocedit un 8% en la jornada. L'antiga Iberia ha guanyat un 1,58%.

La crisi grega ha afectat la renda variable però també els mercats de deute. La prima de risc espanyola (és a dir, el diferencial del bo espanyol amb l'alemany, que quan es dispara, eleva els interessos que ha de pagar el Tresor per finançar-se) s'ha disparat fins als 278 punts. Els nivells més elevats d'aquest indicador es van registrar al novembre de l'any passat, quan van arribar als 300 punts.

A la resta de mercats europeus, el FT100 de Londres ha retrocedit un 1,71%, el CAC 40 parisí ha perdut un 2,16%, i el DAX alemany s'ha deixat un 1,77%.

stats