Economia 23/09/2011

Les borses europees tanquen a l'alça pels rumors de baixada de tipus

La possibilitat que el Banc Central Europeu (BCE) rebaixi els tipus d'interès ha estat suficient perquè les borses tanquin en positiu. Els bancs han estat els valors més beneficiats. L'Íbex ha tancat amb un rebot del 2,12%

Ara
1 min

BarcelonaDesprés de les dues últimes jornades amb fortes pèrdues (el dijous van caure un 5%), les borses d'Europa van tancar la setmana en positiu. De fet, l'Íbex espanyol va liderar els guanys, amb un increment del 2,12%. La Borsa de Milà va pujar un 1,36, la de París un 1,02, la de Frankfurt va guanyar un 0,63% i la de Londres un 0,50%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La base d'aquest canvi de tendència es va donar a les últimes hores de la sessió, amb els valors encoratjats pels rumors d'una possible retallada dels tipus d'interès per part del banc Central Europeu (BCE). Aquesta notícia sense confirmar va animar els mercats, oblidant que fa just un dia imperava el pessimisme pel temor d'una nova recessió. Els inversors també van considerar positiu que el BCE compri deute corporatiu de la banca.

Tornant al cas espanyol, els valors que van signar una evolució més positiva van ser els bancaris, amb les dues principals entitats al capdavant. Així, el BBVA va avançar un 5,31% i el Santander un 4,64%. Els rumors de rebaixa de tipus van evitar que el tancament de la setmana fos desastrós. Tot i amb això, les pèrdues de les últimes cinc sessions van arribar al 4,6%.

stats