CRISI DEL DEUTE
Economia 10/08/2011

L'Ibex s'enfonsa fins al nivell de maig de 2010 darrere de Wall Street i del pànic francès

El fet que l'agència Fitch hagi confirmat que el deute francès conservarà la triple A, la màxima qualificació, no ha servit per aturar la caiguda. La borsa de Madrid ha tancat amb unes pèrdues del 5,49%

Agències
1 min

BarcelonaL'Ibex-35 ha tancat cedint davant del temor creixent al llarg de la jornada d'una rebaixa del deute francès i pel mal inici de la borsa de Nova York. El parquet espanyol ha caigut un 5,49% i cotitza ja per sota de la barrera dels 8.000 punts. Es tracta de la caiguda més marcada des del maig de 2010, moment en què el primer rescat grec va provocar el daltabaix.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Wall Street acumulava pèrdues de fins al 3,5% per la recollida de guanys dels inversors després que ahir el Dow Jones repuntés gairebé el 4% amb l'anunci de la Reserva Federal de mantenir baix el preu del diner almenys fins al 2013 per afavorir el creixement.

Els dubtes sobre França també han contribuït a la davallada, malgrat el desmentit del ministre de Finances i fins i tot de les agències de qualificació Fitch i Moody's –que han puntualitzat que mantindran la nota de AAA, la màxima possible– d'una possible revisió a la baixa de la qualificació del deute. L'índex CAC 40 queia un 5,45% a les 17.45 hores i la banca era la més castigada. Societé Génerale s'enfonsava gairebé el 15%. Al final, el selctiu espanyol ha tancat amb pèrdues del 5,49%.

stats