RENDA VARIABLE
Economia 09/09/2011

Les borses recelen de tot

L'Íbex 35 ha acabat perdent un 4,4% en la sessió i se situa en mínims de 2009. La resta d'Europa també tanca la setmana amb fortes caigudes

Redacció
1 min
Operadors parlant davant l'índex de la Borsa de Madrid / ACN

BarcelonaNou terrabastall a les borses. L'enèsim. Els mercats de renda variable d'arreu han començat la jornada vestits de vermell i no han canviat de color en tot el dia. L'obertura cotitzava el pla del president dels EUA, Barack Obama, per crear ocupació, unes mesures que no han estat ben rebudes pels inversors. Posteriorment, els rumors sobre la dimissió de l'economista en cap del Banc Central Europeu, Jürgen Stark, inundaven els mercats. Una renúncia confirmada pel mateix BCE hores després i que arrossegat encara més avall els principals índexs europeus. L'obertura en negatiu dels mercats als EUA ha acabat ensorrant la jornada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex 35 ha tancat la sessió amb un retrocés del 4,44%, fins a 7.910 punts. Com la majoria de dies, la banca ha arrossegat a la baixa la cotització del selectiu, que es troba en el seu nivell més baix des de 2009. El Santander ha perdut un 5,62%, BBVA un 6,62% i el Banco Popular un 4,92%.

A Europa, la situació ha estat similar a la viscuda per la borsa espanyola. El CAC de París s'ha deixat un 3,6%, el DAX de Frankfurt un 4,04% i el FTSE MIB de Milà un 4,93%.

stats