Economia 25/05/2012

La premsa britànica interpreta la demanda d'hispanobons de Mas com una crida al rescat de Catalunya

La Generalitat es veu obligada a enviar una nota per aclarir les informacions que han circulat arran d'unes declaracions del president a la premsa a Madrid

Dani Sánchez Ugart
1 min
Captura de pantalla de la web del 'Telegraph'

BarcelonaEl diari britànic 'Daily Telegraph' ha publicat aquest divendres que Catalunya "demana un rescat al govern central". La informació, basada en una notícia de l'agència Reuters, fa referència a les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, davant de la premsa a Madrid en què s'ha referit a la necessitat de buscar mecanismes per "mutualitzar" el deute, en referència als hispanobons o altres mecanismes en aquesta línia que "proporcionin la tresoreria suficient per pagar, i pagar a temps" i "a un cost homogeni", segons ha detallat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La confusió ha obligat el departament de Presidència de la Generalitat a emetre una nota aclarint que Catalunya no ha demanat cap rescat.

L'agència Reuters havia elaborat una notícia en què interpretava les paraules del president com una "demanda d'ajuda al govern central" per part de Catalunya, que "necessita finançament de Madrid", cosa que ha entès el 'Daily Telegraph' com una crida al rescat.

A més, el prestigiós economista Nouriel Roubini, conegut per haver predit la crisi financera americana del 2008, que es troba a Madrid, s'ha fet ressò de la informació de Reuters en el seu compte de Twitter. Amb 165.500 seguidors, Roubini és un dels economistes més influents de la xarxa social.

Les paraules del president han tingut un gran ressò a la premsa internacional i especialitzada. Les portades digitals de diversos mitjans, com el 'Financial Times' i el 'Wall Street Journal', obrien aquesta tarda amb Catalunya i la seva situació financera, tot i que el 'Telegraph' era el més explícit en la seva referència al rescat.

stats