ECONOMIA
Economia 05/08/2011

Brussel·les reclama a Zapatero que apliqui de manera "contundent" les reformes anunciades

El comissari d'Afers Econòmics intenta calmar els mercats i diu que la Comissió "continuarà fent tot el possible per garantir l'estabilitat" de la zona euro

Redacció
2 min
El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn

BarcelonaEl comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha fet una crida a la calma després de la patacada a les borses d'ahir, arran del missatge poc convincent del Banc Central Europeu, i ha tornat a insistir que Espanya no necessita un rescat europeu. "Tot i les condicions tan dures del mercat, el resultat de la subhasta d'ahir va ser relativament positiu i això és un bon senyal", ha dit en una roda de premsa a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comissari ha destacat les reformes que ha impulsat el govern espanyol i ha dit que n'hi ha moltes que estan "en progrés", i que el fet que es posin en marxa és "crucial i crític". "Cal que [les mesures] es posin en marxa d'una manera molt rigorosa, especialment a nivell regional", ha dit en referència al dèficit de les comunitats autònomes. "Espanya s'ha compromès amb mesures àmplies. Espanya ha avançat de manera important en les àrees de consolidació fiscal, la reestructuració del sector bancari, la reforma de les pensions i les reformes laborals [...], però, encara que moltes de les reformes ja estan en curs, la seva implementació contundent és primordial ", ha afegit.

Rehn també troba que el setge dels mercats contra el deute espanyol i italià és "incomprensible". "El BCE va anunciar ahir un conjunt de mesures no habituals per fer front a les tensions. La CE confia que seguirà fent tot el possible per garantir l'estabilitat de l'eurozona, ha dit en referència a la situació global de l'economia europea per la crisi del deute.

Rehn també ha assegurat que l'acord sobre el segon rescat a Grècia i per garantir l'estabilitat de l'eurozona estarà acabat d'aquí a unes "setmanes", a principis de setembre.

"Estem fent el que és necessari per implementar l'acord dela manera més ràpida i plena possible", ha dit. El comissari també ha assegurat que els serveis de la Comissió Europea treballen "dia i nit" per enllestir els detalls tècnics de l'acord i que estan "avançant ràpidament".

stats