Economia 08/04/2011

Cacaolat busca nous proveïdors de tretrabrics per servir al canal de supermercats

La companyia diu que treballa intensament per trobar una solució davant l'ERO temporal a la planta de Saragossa, on fins ara es fabricaven aquests envasos. La direcció manté que l'aposta de Cacaolat passa per vendre a l'hostaleria, però també a les botigues.

Redacció
1 min
Cacaolat

BarcelonaLa mala situació financera de Nueva Rumasa, que té un deute de 700 milions d'euros amb bancs, creditors i organismes públics i es troba immersa en un concurs de creditors, ha abocat Cacaolat a problemes de subministrament dels seus tetrabrics i envasos de plàstic. Després de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la planta del grup a Saragossa, la direcció catalana ha dit que busca nous proveïdors que li subministrin aquests envasos per servir al canal de vendes dels supermercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de l'empresa han matisat a l'ARA que no es plantegen la retirada del batut de les línies dels supermercats i que, en tot cas, ja treballen intensament per evitar que faltin tetrabrics i ampolles de plàstic d'un litre, que es fan a la fàbrica de Clesa, a Madrid, també en concurs i parada des de fa setmanes.

L'alarma sobre la desaparició de Cacaolat dels supermercats ha saltat aquest matí. Una notícia de La Vanguardia assegurava que la fàbrica de Letona que produeix el batut volia volia concentrar-se en fabricar per a l'hostaleria. Afegia que la manca de liquidesa de Cacaolat feia inviable adquirir els envasos tetrabric.

Fonts de la companyia han matisat després a RAC1 que no es tracta d'una desaparició, sinó que aquest tipus d'envasos poden arribar "amb comptagotes" a causa de l'esgotament de l'estoc.

Els problemes de Nueva Rumasa que esquitxen Cacaolat, però, van més enllà. El diari Expansión ha publicat avui que el fons immobiliari Proactiva BCN-La Marina ha presentat una demanda de desnonament contra Clesa, per l'impagament del lloguer de la planta de Cacaolat a Barcelona. A més, Proactiva li reclama un total de 42 milions d'euros que encara no ha abonat pel pagament d'aquella operació immobiliària.

stats