FINANCES
Economia 30/01/2011

L'Estat podria nacionalitzar caixes a partir de març

El ministeri d'Economia i Hisenda diu que potser no esperarà a setembre per a que les entitats compleixin els requisits exigits

Efe
1 min

BarcelonaEl Ministeri d'Economia i Hisenda ha confirmat que les caixes d'estalvis podrien ser recapitalitzades amb diners públics a partir de març i que, per tant, no té perquè esperar fins a setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts d'Economia asseguren que el govern espanyol "mai" no havia marcat cap data concreta i que només es va establir setembre com a data "màxima" per a que l'Estat entri com a accionista a les caixes i bancs que no hagin aconseguit els recursos suficients per a complir les exigències de capital que ha establert l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero.

Les fonts han precisat que aquesta injecció de capital de les entitats financeres només es produirà quan entri en vigor el decret llei que s'aprovarà durant el mes de febrer.

"El termini màxim per a recapitalitzar amb diners públics és setembre, però es poden fer operacions abans si [les entitats] ho demanen", segons aquestes fonts.

stats