ECONOMIA
Economia 25/03/2011

Alemany: “L'informe és un punt de partida del debat, no un document de consens”

El president del Consell Assessor, Salvador Alemany, adverteix que cal sumar-se a la recuperació dels països de l'entorn i que això no s'aconseguirà "amb mesures de curta volada"

Elena Freixa
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Carec, Salvador Alemany, ha defensat avui l'informe amb el qual el grup d'experts arriba a la cimera anticrisi i ha desvinculat el seu contingut del de les propostes que pugui fer el Govern. "L'objectiu final del Carec és el país", ha subratllat Alemany després de defensar la pluralitat dels membres del Consell Assessor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu del comitè de savis també ha advertit que els països de l'entorn ja no parlen d'estar en crisi, i ha afegit que Catalunya ha de sumar-se a aquesta recuperació. "Això no ho podem fer amb mesures de curta volada", creu Alemany.

El també president d'Abertis ha insistit, però, que l'important de la trobada d'avui és aconseguir consens en els objectius per poder discutir les vies per arribar-hi.

Sobre el polèmic document de mesures del Carec Alemany ha conclòs: "El Govern no té per què assumir-ne els continguts; No era l'objectiu que cap de les parts s'acollís al document des del principi. És un document de sortida i no d'arribada".

S'ha donat el tret de sortida a la cimera anticrisi a les 12 del migdia. Hi assisteixen el president de la Generalitat, Artur Mas i el Govern en ple. També hi participen tots el membres del Carec, el portaveus dels grups parlamentaris i els agents socials i econòmics. Aquesta tarda a les sis està prevista la compareixença de Mas per explicar-ne les conclusions.

stats