Economia 03/08/2013

El grup català Comsa Emte pacta el refinançament del seu deute de 930 milions

La companyia d'infraestructures i enginyeria arriba a un acord amb 13 entitats financeres. Així confia a seguir desplegant el seu pla internacional

Europa Press
1 min

BarcelonaComsa Emte ha tancat amb èxit la reestructuració del deute del grup per un total de 930 milions d'euros, una operació que li permetrà continuar desplegant els projectes de creixement, centrats principalment en el mercat exterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord de refinançament preveu la concessió d'un crèdit sindicat a tres anys i mig, fins a final del 2016, en què han participat un total de 13 entitats bancàries, segons ha informat aquest dissabte l'empresa.

També ha dut a terme una ampliació de capital per valor de 40 milions d'euros per part dels accionistes en una aposta d'aquests accionistes per reforçar la solidesa financera del grup i impulsar el projecte empresarial.

Comsa Emte accedeix per primera vegada a un refinançament del seu deute que li permetrà cobrir les necessitats previstes en el seu pla de negoci a mitjà termini, i el grup espera intensificar la seva aposta pel creixement en mercats internacionals.

Per als propers anys, el grup aposta per desprendre's d'activitats diversificades i concentrar la seva activitat en els àmbits d'especialització en les infraestructures i l'enginyeria, i preveu un pla de desinversions que contribuirà a accelerar la reducció de l'actual nivell d'endeutament.

El president de Comsa Emte, Jorge Miarnau, ha assegurat que el tancament de l'operació demostra la confiança de les entitats financeres en el grup i li permet continuar en el camí de la internacionalització i especificació.

"Per seguir sent competitius caldrà continuar molt atents a les noves realitats canviants del mercat, amb una organització eficient i capaç d'adaptar-se a l'oferta dels mercats nacionals i internacionals", ha afirmat.

stats