ECONOMIA
Economia 04/01/2012

CCOO i UGT reclamen una consulta popular sobre les retallades

Els sindicats anuncien mobilitzacions per a les properes setmanes, però sense concretar-ne la data

Acn
1 min

BarcelonaEls secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han anunciat aquest dimecres que demanaran als grups parlamentaris que instin el Parlament a convocar una consulta popular sobre les "retallades" del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Àlvarez ha explicat que "no hi ha alternativa al referèndum perquè el Govern fa una lectura interessada de resultats electorals", que no estan relacionats amb les retallades.

Gallego ha demanat al Parlament que proclami el "dret a decidir" dels catalans sobre la qualitat dels serveis públics. "Si no, recollirem signatures i presentarem una ILP", ha sentenciat.

Els dos dirigents sindicals han volgut deslligar aquesta iniciativa de la negociació que la UGT i CCOO de l'Estat estan mantenint "amb total discreció" amb representants de la patronal CEOE. "No estem a les portes de mobilitzacions a nivell estatal, tot i que poden haver-n'hi. A més, les consultes només poden fer-se en l'àmbit català", ha sentenciat Àlvarez.

Noves mobilitzacions adreçades al conjunt de la societat

Els sindicats també han anunciat noves mobilitzacions contra les retallades del govern català que donin continuïtat a l'agenda de protestes que van tenir durant les darreres setmanes de 2011 amb motiu dels ajustaments en les condicions laborals dels treballadors del sector públic. Els líders de CCOO i UGT han avançat, però, que els sindicats buscaran el suport del conjunt de la societat en comptes de limitar-se a fer concentracions de funcionaris. Els sindicats començaran a oferir dates de les mobilitzacions a partir de la setmana que ve, i s'iniciaran possiblement abans de finals de gener.

stats