FINANCES
Economia 30/11/2011

Els grans bancs centrals del món s'alien per injectar liquiditat al sistema financer

La borsa espanyola rep la mesura amb un increment superior al 3%

Ara
1 min

BarcelonaEls grans bancs centrals, el Banc Central Europeu (BCE), la Fed (banc central dels Estats Units), i els reguladors monetaris del Japó, Regne Unit, Canadà i Suïssa han posat en marxa una nova acció coordinada, de la mateixa manera que van fer el passat 15 de setembre, per injectar liquiditat al sistema financer mundial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els organismes monetaris asseguren en un comunicat conjunt que amb aquesta mesura pretenen alleujar les tensions dels mercats financers i estimular l'activitat econòmica. Aquesta acció coordinada inclou una novetat respecte a la resta, s'estén a la resta de divises dels swaps, és a dir, no tenen per què ser en dòlars.

Concretament la mesura suposa que els bancs centrals rebaixin el cost dels requisits de reserves en dòlars en 50 punts bàsics a partir del 5 de desembre. Una mesura que ja ha estat anunciada aquest matí per la Xina, que ha indicat que amb aquesta decisió pretén incrementar la liquiditat i estimular el crèdit.

L'acció concertada dels bancs centrals ha estat rebuda amb eufòria per les borses. L'Íbex 35, el selectiu espanyol, ha començat el dia amb una davallada, però al produir-se l'anunci han rebotat i poc abans de les tres de la tarda marcava un increment del 3,33%, fins als 8.398,30 punts.

stats