Crisi del deute
Economia 20/07/2011

Merkel y Sarzoky cerquen una "línia conjunta" per la cimera a Brussel·les

La canceller alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, s'han reunit avui a porta tancada a Berlín per intentar consensuar in extremis una "línia conjunta" de cara a la cimera de l'eurozona de demà a Brussel·les.

Efe
1 min

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } La troballa cerca crear una articulació concreta del segon rescat a Grècia, on xoquen propostes antagòniques, i que és el punt més important d'aquesta trobada sorpresa, que tracta d'unificar forces per aconseguir una "bona solució”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La trobada entre tots dos mandataris pot resultar sent l'embrió de la solució final que cerca la cimera de demà. Serà probablement una fórmula mixta que defensaran tots dos mandataris per acabar amb la crisi grega i estabilitzar a mig termini l'euro.

Les variants possibles van des de la reestructuració fins a la retallada o condonació parcial -opció a què s'oposa frontalment el Banc Central Europeu (BCE)-, passant per la creació d'eurobons o la recompra de bons al mercat secundari amb aportacions del Fons Europeu de Rescat.

stats