ECONOMIA
Economia 22/07/2012

Els socis de Merkel recomanen el retorn a la dracma i l'FMI no vol aportar més ajudes a Grècia

La CSU alemanya proposa que Grècia comenci a pagar la meitat del sou dels funcionaris amb l'antiga moneda. L'FMI es planteja aturar les ajudes al país hel·lè

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general de la Unió Socialcristiana de Baviera (CSU), Alexander Dobrindt, ha apostat aquest diumenge per una tornada "suau" de la dracma a Grècia. El màxim responsable del partit bavarès, que governa Alemanya amb la coalició de tres partits juntament amb la formació Unió Cristianodemòcrata (CDU), que lidera Angela Merkel, i el Partit Liberal (FDP), ha assegurat al dominical 'Welt am Sonntag' que "L'estat grec hauria d'iniciar el pagament de la meitat dels sous dels funcionaris, les jubilacions i altres despeses en dracmes".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per Dobrindt, aquesta fórmula és millor que "un tall radical", i dóna per entesa la sortida de Grècia de l'euro, la moneda única. El responsable de la CSU assegura que "una moneda paral·lela" desembussaria el creixement. Per aconseguir-ho, s'hauria de preparar un full de ruta per a una sortida ordenada de Grècia de la moneda única europea.

Aquestes declaracions es complementen amb les del ministre d'Exteriors, Guido Westerwelle, que pertany a l'FDP, que ha rebutjat formalment qualsevol negociació dels compromisos de Grècia en el rescat. Westerwelle destaca, en aquest cas al diari 'Bild', el desig de Grècia de "negociar-ho tot de nou i de qüestionar compromisos substancials adquirits".

L'FMI es planteja aturar les ajudes a Grècia

El Fons Monetari Internacional (FMI) es planteja aturar la seva aportació a les ajudes a Grècia, segons informa el setmanari alemany 'Der Spiegel'. Segons el rotatiu, l'organisme ja ha advertit la cúpula de la Unió Europea que se li està acabant la paciència amb Grècia, i que no participarà en noves aportacions. La decisió podria abocar el país hel·lè a la insolvència a partir del setembre.

stats