Economia 06/07/2012

El comerç electrònic bat rècords el 2011 tot i la crisi

El sector va facturar 9.200 milions d'euros i es van fer 131 milions d'operacions a l'estat espanyol

Dani Sánchez Ugart
1 min
Bitllets monedes d'euro al costat d'un ratolí / PERE TORDERA

BarcelonaEl comerç electrònic va facturar 9.201 milions d'euros el 2011 a l'estat espanyol, un 25,7% més que al 2010, en un any marcat per la crisi del consum, segons un informe que ha publicat aquest divendres la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es van fer 131 milions de vendes 'online' amb targeta de crèdit en tot l'any, un 30,9% més que l'any anterior, cosa que indica que es van comprar més productes o serveis, però més barats. A més, segons l'informe, les vendes es van desaccelerar al quart trimestre.

La majoria de les transaccions van ser locals, és a dir, entre compradors i venedors de l'Estat, tot i que per un petit marge de 20 milions d'euros. Això no obstant, la balança comercial va ser negativa, perquè les compres de l'exterior a comerços espanyols va ser de només 296,2 milions, mentre que els espanyols van gastar-se 1.043 milions en comerços estrangers.

Els viatges, líders

El sector que més va facturar a internet va ser el dels viatges. En concret, les agències, seguides per les aerolínies. Entre tots dos sectors van sumar el 26,5% del total de facturació. A molta distància es va situar el màrqueting directe, amb un 6,7%, i el transport terrestre, amb un 5,9%.

Pel que fa al nombre de transaccions, les descàrregues musicals, so, imatge i electrodomèstics van ser líders, en concentrar un 10,1% de les operacions.

stats