Economia 02/07/2012

Els comerciants animen el Govern a recórrer al TC si es liberalitzen horaris

Les associacions de comerciants dubten que obrir en diumenges augmenti la despesa familiar

ARA / Agències
1 min

BarcelonaEl secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, ha animat avui la Generalitat a acudir al Tribunal Constitucional si el govern consuma la seva intenció d'ampliar el nombre de diumenges d'obertura comercial i de liberalitzar horaris en zones turístiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Fraile, que ha garantit que aquesta associació que representa el petit i el mitjà comerç estarà amb la Generalitat si opta per aquest camí, ha reaccionat així a la proposta que ha fet avui el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, a les comunitats autònomes.

A falta de conèixer els detalls de la proposta, Fraile ha considerat "intolerable" que el govern espanyol pretengui "homogeneïtzar" els horaris comercials a tot Espanya quan el model català, més restrictiu que el d'altres comunitats, s'ha demostrat "d'èxit", ha dit.

Fraile ha opinat que els plans del govern espanyol vulneren competències de la Generalitat i ha subratllat que "està absolutament provat" que el "liberalisme ferotge" no es tradueix en la creació de llocs de treball i en una millora de la competitivitat.

Per la seva banda, Silvio Elias, president de Comertia, també ha destacat que "la despesa no augmenta pel fet d'obrir més hores". Tot i que demana prudència a l'espera de conèixer els detalls, afirma que Comertia podria estar d'acord amb la delimitació de zones turístiques a Barcelona, sempre que es garantís la qualitat de l'oferta comercial.

Elías afegeix que "s'hauria de veure el criteri pel qual s'estableixen aquestes zones" però reconeix que seria una oportunitat de captar la despesa dels turistes.

stats