DEUTE
Economia 21/08/2011

El comissari europeu De Gucht creu que Merkel i Sarkozy no poden decidir per Europa

"Merkel i Sarkozy no han decidit res aquesta setmana"

Redacció
1 min

BarcelonaEl comissari europeu de Comerç, Karel De Gucht, considera que la cancellera alemanya Angela Merkel i el president francès Nicolas Sarkozy no poden decidir en solitari les fórmules per treure Europa de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista publicada avui en l'edició digital del diari flamenc De Standaard, l'exministre belga d'Exteriors opina que la reunió que van mantenir Merkel i Sarkozy aquesta setmana no ha resolt res i s'ha d'interpretar com una simple posada en comú de les seves idees de cara a les propostes que faran a la resta de líders europeus.

"Merkel i Sarkozy no han decidit res aquesta setmana", assegura De Gucht, i ha recalcat que les receptes de l'eix francoalemany no constitueixen directament propostes europees.

De Gucht explica que el fet que França i Alemanya vulguin harmonitzar l'impost de societats o establir un veritable govern econòmic a la zona de l'euro no és suficient perquè aquestes mesures siguin aprovades, ja que requeririen més ajustos profunds als tractats.

"Sarkozy intenta potser fer la impressió que vol pensar més en Europa, però ho fa a la seva manera, que és purament intergovernamental", ha sostingut i ha afirmat que una de les principals debilitats d'Europa en aquest moment és que tothom es comporta com si hagués decidit alguna cosa.

El comissari creu que per calmar els mercats és necessari estendre el missatge que la UE defensarà l'euro costi el que costi.

stats