LABORAL
Economia 09/03/2012

L'empresa química La Seda acomiada 14 treballadors

Francisco Moraleda, representat de CCOO a l'empresa, assegura que el grup s'està aprofitant de les facilitats per acomiadar que dóna la nova reforma laboral

Efe
1 min

BarcelonaL'empresa química La Seda ha acomiadat catorze treballadors a la planta del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) al·legant causes objectives i sense haver negociat amb els representants de la plantilla, segons ha informat CCOO.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comitè d'empresa ha denunciat avui un canvi en la política laboral de l'empresa, basada fins al moment en la negociació. El representant de CCOO a La Seda, Francisco Moraleda, ha explicat a Efe que "aquesta és la primera vegada en anys que la direcció de la química no s'asseu a parlar i que opta pels acomiadaments directes" i ha recordat que, en els últims anys, l'empresa ha dut a terme diversos expedients de regulació d'ocupació (ERO), tots acordats amb els sindicats.

Segons Moraleda, la química s'està aprofitant de les facilitats per acomiadar que li dóna la nova reforma laboral per començar a posar en pràctica el pla estratègic dissenyat per al 2012-2013 i que preveu reduir els costos fixos de l'empresa en dotze milions d'euros.

El comitè d'empresa ha comunicat que la plantilla respondrà amb mobilitzacions als acomiadaments que ha anunciat recentment la direcció de La Seda.

stats