Economia 28/01/2012

Les companyies aèries reaccionen al tancament de Spanair

Easyjet avança el llançament de la ruta Madrid-Bilbao a aquest dilluns, Lufthansa ofereix el reemborsament o el canvi dels vols compartits amb Spanair i Singapore Airlines recol·locarà els passatgers de vols que operava amb l'aerolínia catalana

Agències
2 min

BarcelonaLes companyies aèries han reaccionat aquest dissabte al tancament de Spanair i han començat a plantejar alternatives per cobrir el buit comercial de la companyia, o bé recol·locar els passatgers afectats pel cessament de vols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Easyjet avança el llançament de la ruta Madrid-Bilbao

Easyjet avançarà a aquest dilluns el llançament de la ruta Madrid-Bilbao, que tenia previst obrir el pròxim 19 de febrer, arran de la fallida de Spanair. L'objectiu és "rescatar" els passatgers que tenien feta una reserva amb l'aerolínia catalana. Així mateix, la companyia ha anunciat el llançament d'una tarifa de rescat, de 50 euros amb maleta facturada inclosa, per aquesta ruta. Des d'aquesta tarda, els passatgers afectats podran canviar el seu bitllet per un d'Easyjet. Per tal de fer el canvi, cal trucar al número d'atenció al client de la companyia: 902 599 900. La tarifa de rescat també s'aplicarà a la ruta Barcelona-Berlín.

La nova ruta de la companyia anglesa tindrà quatre freqüències diàries entre les capitals espanyola i basca. Segons ha explicat Easyjet en una nota de premsa, la nova ruta té com a objectiu atraure el passatger de negocis.

Lufthansa ofereix el reemborsament o el canvi dels vols compartits amb Spanair

La companyia alemanya ha posat a disposició dels passatgers en els seus trajectes compartits amb Spanair la possibilitat del reemborsament del seu bitllet o el canvi gratuït cap a altres vols.

L'aerolínia alemanya, membre de Star Alliance com Spanair, informa a través de la seva pàgina d'internet de l'"inesperat cessament" de les operacions del seu soci i demana disculpes als seus clients per les molèsties ocasionades

Singapore Airlines recol·locarà els passatgers de vols que operava Spanair

La companyia, que té un acord de codi compartit amb Spanair a Espanya, ha informat avui que recol·locarà en altres companyies o "oferirà alternatives de viatge" a aquells passatgers que els van comprar vols operats per la companyia catalana.

En un comunicat, aquesta aerolínia ha volgut remarcar que els vols operats directament per Singapore Airlines, com el que uneix Barcelona amb Sao Paulo, no es veuran afectats per la crisi de Spanair, ja que s'ofereixen amb els seus propis avions.

Pel que fa als compartits amb Spanair, la companyia ha garantit que "respectarà aquestes reserves i acceptarà als passatgers en els seus vols", i que ho farà "sense càrrecs administratius o penalitzacions".

Actualment, Singapore Airlines té vols de codi compartit amb Spanair des de Barcelona a Palma de Mallorca, així com des de la capital catalana a Bilbao i Madrid.

stats