Economia 05/10/2011

La concessió de crèdits cau un 9,7% per als vehicles i un 1,6% per als altres béns de consum

La patronal del crèdit defensa que ha continuat donant crèdits en el primer semestre per pagar el 80% dels vehicles, el 70% dels electrodomèstics i el 50% dels mobles que s'han comprat. La morositat en crèdits és del 14% en vehicles i del 19% en els altres béns de consum

Miquel Codolar
1 min

MadridLa inversió del primer semestre en operacions de crèdit al consum va ser d'11.312,7 milions d'euros, el que representa un descens del 4,1% respecte als primers sis mesos de l'any passat. D'aquests, 3.283,9 milions van servir per comprar cotxes, el que suposa una caiguda del 9,7%. Els diners finançats per comprar cotxes nous van caure un 13,4%, per a cotxes de segona mà van créixer un 11,2%, per a vehicles comercials van millorar en un 25,1% i pel que fa a altres vehicles, van caure un 1,6%. Pel que fa als contractes, les variacions són similars. Els 8.028,8 restants van ser per a altres productes del sector del consum, amb un descens de l'1,6%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Antonio Giraldo, de la patronal dels establiments financers de crèdit, ha dit que considera "normal" que la percepció dels ciutadans sigui que no hi ha crèdit, però ha defensat que sí que n'hi ha perquè "en el primer semestre el 80% dels vehicles, el 70% dels electrodomèstics i el 50% dels mobles s'han comprat amb crèdits", si bé les vendes d'aquests productes han caigut. Tenint en compte les caigudes de vendes d'aquests béns Guirado ha indicat que el crèdit s'ha mantingut, fet que suposa un increment relatiu. "Nosaltres seguim guanyant quota de finançament sobre les vendes realitzades". José María García ha defensat que les caigudes han sigut inferiors a les del 2009, quan la concessió de crèdits va caure un 25%.

Pel que fa a la morositat dels crèdits, al final del 2010 la morositat en cotxes era del 15,2% i en consum, del 21,3%. En aquest moment la morositat està al 14,3% en cotxes i al 19,1% en els béns de consum. García ha destacat que la morositat s'està reconduint.

stats