ECONOMIA
Economia 10/01/2011

Cauen un 6% les insolvències d'empreses a Catalunya durant el 2010

Malgrat el descens, Catalunya encara concentra una quarta part dels concursos de creditors a Espanya.

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls concursos de creditors a Catalunya van caure un 6% durant el 2010, quan es van presentar un total de 1.087 insolvències d'empreses, 67 menys que l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i la millora de les dades, Catalunya va concentrar un de cada quatre concursos presentats a tot l'Estat i les insolvències van seguir gairebé duplicant els nivells de fa dos anys.

Segons les darreres dades de la consultora PwC, Barcelona va ser la província amb més activitat concursal el darrer any, amb un total de 905 insolvències, mentre que a Tarragona n'hi va haver 76, 69 a Girona i 37 a la província de Lleida.

En el conjunt de l'Estat, el nombre d'empreses que es van declarar insolvents el 2010 va disminuir un 3%, amb un total de 4.501 concursos. Es tracta del primer descens de l'activitat concursal en termes anuals des del 2006.

Per sectors, la construcció i l'immobiliari van concentrar el 44% dels concursos. Mentre a la construcció els concursos es van reduir un 5%, a l'immobiliari va registrar-se un increment del 8%.

stats