LABORAL
Economia 02/04/2012

Els concursos de creditors al primer trimestre baixen un 15% respecte a l'any anterior

A Espanya, 1.900 empreses van fer suspensió de pagaments durant els tres primers mesos del 2012

Efe
1 min

BarcelonaCatalunya, que acostuma a concentrar habitualment el major nombre de concursos a causa del seu pes en l'economia espanyola, ha registrat un descens del 15% dels concursos de creditors durant el primer trimestre del 2012, segons l'informe d'insolvències judicials de Crédito y Caución. La baixada és semblant a la registrada a Andalusia (-18%) i Múrcia (-16%).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En canvi, en el conjunt d'Espanya, la crisi econòmica va provocar que unes 1.900 empreses entressin en concurs durant els tres primers mesos d'aquest any, fet que suposa un 14% més respecte al mateix període de 2011. Aquesta firma d'assegurances de crèdit assegura que l'increment registrat a Espanya contrasta amb la situació estable que viuen França o els Països Baixos, i la millora registrada a Alemanya i als EUA.

Amb l'empitjorament registrat en el primer trimestre, les xifres de concursos a Espanya estan lluny dels 250 de mitjana que es registraven abans de la crisi. Per sectors, les empreses vinculades directament amb la construcció continuen acaparant un de cada tres concursos.

stats