ECONOMIA
Economia 03/01/2012

Sis de cada deu espanyols són pessimistes sobre la situació econòmica i creuen que no millorarà

Quatre de cada deu asseguren que la situació econòmica de la seva família és pitjor que fa sis mesos, segons l'indicador de confiança del consumidor

Efe
1 min

MadridLa majoria dels ciutadans creu que la situació econòmica actual és pitjor que fa sis mesos i, encara que la confiança dels consumidors va millorar lleugerament al desembre, sis de cada deu espanyols encara pensen que la conjuntura seguirà igual o pitjor el proper mig any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'indicador de confiança del consumidor (ICC), elaborat pel CIS, la confiança dels consumidors va pujar el mes passat 5 dècimes i es va situar en els 71 punts, tot i que segueix molt per sota dels 100 punts, nivell a partir del qual es considera una percepció positiva.

Aquesta lleugera millora es va deure a l'alça de l'indicador que mesura la confiança en la situació actual, que va pujar més de dos punts i mig, fins als 43,2, i va compensar el descens que va registrar l'índex d'expectatives, que va baixar als 98,8 punts.

No obstant això, el 61,3% dels enquestats assegura que arriba just a final de mes o li resulta difícil arribar-hi, de manera que s'ha hagut d'endeutar o recórrer a estalvis familiars.

El 44,3% dels ciutadans indica que la situació econòmica actual de la seva família és pitjor que fa sis mesos, a causa, segons el 37%, de la manca d'ingressos i l'estancament dels salaris, mentre que el 17,2% ho atribueix l'alça continuada de la inflació.

stats