MWC
Economia 13/02/2011

El congrés dels mòbils, llest per aixecar el teló

S'espera que la cita deixi 220 milions d'euros a Barcelona

Efe
2 min
Porta del recinte del Mobile World Congress a la Fira de Barcelona

BarcelonaEl Mobile World Congress (MWC), que arrenca demà a Barcelona, ha aixecat de nou gran expectació a la ciutat, que es despertarà amb un ple als hotels i amb optimistes perspectives durant tota la setmana per al sector de la restauració i el gremi de taxistes, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El congrés de mòbils, que se celebra del 14 al 17 de febrer, és el més important del món sobre telefonia mòbil que organitzen operadors i fabricants, i genera un impacte econòmic de més de 220 milions d'euros gràcies als seus 55.000 visitants, més de la meitat d'ells càrrecs directius.

Gairebé 800 operadors de telefonia mòbil d'arreu del món i més de 200 empreses seran presents a la capital catalana, on compartiran espai amb 2.400 periodistes acreditats.

El Mobil World Congress reunirà les propostes de més de 1.300 expositors de més de 200 nacionalitats, entre els quals es troben 67 empreses espanyoles, 35 d'elles catalanes.

El Gremi d'Hotels de Barcelona preveu una ocupació del 95% als establiments hotelers, que mantindran el preu de l'any passat, segons el pactat amb l'organització.

L'organització del congrés necessita unes 21.000 habitacions, que té ja reservades a un preu que no ha de repercutir l'IPC, encara que el president d'aquest gremi, Jordi Clos, no descarta que alguns establiments s'hagin quedat al marge de l'acord de contenció del preu i ofereixin tarifes més altes.

Així, l'habitació estàndard dels hotels de cinc estrelles és d'uns 352 euros; de 4 estrelles, 246; mentre que les de tres estrelles costen 195 euros.

El Mobile World Congress obligarà també l'aeroport del Prat de Llobregat a realitzar un esforç suplementari ja que s'incrementarà en un 30% el nombre d'usuaris d'aquesta instal·lació, i està previst rebre fins a 148 vols privats, 73 d'arribada i 75 de sortida, fet que suposa un augment del 100% en relació amb una setmana habitual en el mes de febrer.

En els dies de més afluència de passatgers, avui, diumenge 13, i demà, 14, es reforçarà entre un 20 i un 25% el personal de gestió de parades de taxi i s'habilitarà una zona d'aparcament per a taxis de luxe a la segona planta de l'aparcament públic per als assistents que optin per aquest servei.

Per prevenir els furts al descuit que es produeixen a Barcelona, els Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència en punts turístics de la ciutat i donaran consells als participants, com el que evitin donar la imatge de despistat i que no desatenguin les seves pertinences.

Un total de 330 agents de la policia autonòmica reforçaran el dispositiu de seguretat per evitar al màxim que els assistents al congrés, la majoria amb alt poder adquisitiu, es converteixin en víctimes de furts o robatoris.

Per primera vegada, als locals de restauració de l'interior de la Fira de Barcelona, que acull el saló, s'alertarà per megafonia perquè els participants no perdin de vista els seus maletins, bosses, carteres o mòbils.

stats