ECONOMIA
Economia 20/07/2012

El consell de ministres fixa avui el sostre de despesa per al 2013 amb l'objectiu de reduir el dèficit

Es delimitaran els límits que tindran els ministeris el 2013 per situar el dèficit en el 4,5% del PIB compromès amb Brussel·les

Efe
1 min

BarcelonaLes bases per fixar el sostre de despesa de l'any que ve tindran en compte les previsions dels diferents organismes internacionals i també les del mateix govern espanyol. Així, a l'anterior quadre macroeconòmic preparat per l'executiu de Mariano Rajoy es preveia que l'economia espanyola creixeria un 0,2% el 2013. Però la setmana passada el president va avançar que el PIB tornaria a caure el proper any, tot i que menys que la davallada de l'1,7% prevista per a enguany.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Fons Monetari Internacional (FMI) també ha refredat les expectatives sobre Espanya, i ha passat d'un creixement esperat inicialment del 0,1% a una caiguda del 0,6%. En tot cas, el sostre de despesa determinarà els límits als quals s'hauran de sotmetre els diferents ministeris el 2013, amb l'objectiu final de situar el dèficit en el 4,5% del PIB que s'ha compromès amb la Comissió europea (CE).

stats